Skip to main content

Perspective Beyond Borders

Anahtar eylem
Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Eylem türü
Gençlik Projeleri
İlgili konu başlıkları
Kapsayıcılık - Eşitlik; Mültecilerin Entegrasyonu; Göçmenlerin Sorunları
Proje numarası
2019-2-MT01-KA105-051279
Proje süresi
01.09.2019 - 31.08.2022
Ortak ülkeler
Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Yunanistan, İtalya, Malta, Rusya, İsveç, Ukrayna, Ermenistan

'Perspective Beyond Borders' projesi, mülteci krizinin zorluklarını ele almayı ve Avrupa toplumlarında çeşitliliği, kapsayıcılığı ve barış inşasını teşvik etmeyi amaçladı. Proje, iki aşamalı bir Erasmus+ eğitim kursuna katılmak üzere 10 ülkeden 34 gençlik çalışanını bir araya getirdi.

Projenin hedefleri şunlardı
1. Gençlik çalışanları arasında kültürel ve dini çeşitlilik konusunda farkındalığı ve anlayışı artırmak.
2. İletişim, çatışma yönetimi ve şiddet içermeyen diyalog becerilerini geliştirmek.
3. Katılımcıları, mülteciler ve diğer marjinal gruplarla etkili bir şekilde çalışmak için gerekli araç ve bilgilerle donatmak.
4. Kültürlerarası diyaloğu teşvik etmek ve gençlik çalışmalarında en iyi uygulamaları paylaşmak.

'Aynı ve Farklı' başlıklı ilk aşama, açık hava etkinlikleri ve atölye çalışmaları yoluyla kişisel gelişim ve kültürel anlayışa odaklandı. Katılımcılar farklı kültürler, dinler ve göç konuları hakkında bilgi edinmiş, en iyi uygulamaları paylaşmış ve yerel toplulukları ve mülteci yerleşimlerini ziyaret etmiştir.

İkinci aşama olan 'Birlikte Yaratmak ve Birlikte Yaşamak', katılımcıları mültecilerle çalışmalarında açık hava araçlarını kullanma konusunda eğitti. Grup dinamikleri, atölye kolaylaştırma ve entegrasyon politikaları hakkında bilgi edindiler. Katılımcılar, yerel bir mülteci merkezi için atölye çalışmaları geliştirip sunarak pratik deneyim kazandılar ve eğitmen ve gençlik çalışanı olarak becerilerini geliştirdiler.

Proje, katılımcıları kendi toplumlarında olumlu bir etki yaratmaları için güçlendirmeyi ve katılımcı kuruluşlar arasındaki ortaklıkları güçlendirmeyi amaçlamıştır. Akran öğrenimi ve iyi uygulamaların paylaşımı yoluyla proje, Avrupa vatandaşlığı duygusunu geliştirdi ve gençlik çalışmalarında kapsayıcılığı ve çeşitliliği teşvik etti.